Cu toții am avut un moment în viață când am încercat să slăbim rapid și fără prea mult efort, însă fără succes. Deși există multe metode prin care putem să pierdem în greutate, majoritatea dintre ele ne vor face să ne simțim obosiți și înfometați.

Oamenii de știință au venit cu acești 3 pași simpli pe care trebuie să îi urmăm dacă vrem să slăbim. Urmând acești pași, vom avea parte de următoarele rezultate:

  • Apetitul va fi redus;
  • Vom pierde în greutate rapid și fără foame;
  • Ne vom îmbunătăți metabolismul.

Dacă vrei să slăbești ușor, fără foame și să duci o viață mai sănătoasă, iată ce ai de făcut:

Încearcă să reduci consumul de zahăr și amidon

Cea mai importantă parte în această „rețetă” magică este să reduci substanțial consumul de zahăr și amidon. Acestea sunt alimente care stimulează secreția de insulină, principalul hormon de retenție a grăsimii din organism. Când reducem nivelul insulinei din corp, grăsimii îi este mai ușor să ardă. În plus, în acest fel corpul tău nu va mai reține așa multă apă, deci vei pierde automat în greutate.

Mănâncâ proteine, grăsimi și legume

Fiecare masă ar trebui să conțină o sursă de proteine, una de grăsimi și legume cu puțini carbohidrați. Surse de proteine sunt: cărnuri (vită, pui, porc, oaie), pește și fructe de mare (somon, creveți, homari etc.) și ouă. Câteva legume potrivite pentru această dietă sunt: broccoli, conipidă, spanac, salată, castraveți. De asemenea, să nu uităm de sursele de grăsimi: ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de avocado, unt.

Fă mișcare de 3 ori pe săptămână

Deși nu este obligatoriu să faci mișcare pentru a pierde în greutate cu acest plan, este recomandat. Cea mai bună opțiune este să faci sală de 3-4 ori pe săptămână. Fă o încălzire, ridică niște greutăți și apoi relaxează-ți mușchii. Dacă faci mișcare vei arde niște calorii și te vei asigura că nu ai un metabolism încetinit, efect advers al pierderii în greutate.