Săptămâna viitoare, vineri şi sâmbătă, pe 14 şi 15 octombrie va avea loc târgul de cariere Angajatori de Top. Cel mai mare târg de joburi reunește 100 de companii şi 5000 de joburi. Majoritatea companiilor oferă salarii de 500-700 euro pentru specialiştii cu nivel mediu de experienţă, iar pentru poziţiile care solicită o expertiză mai complexă remuneraţia este cuprinsă între 1000-1500 euro şi peste 1500 euro.

Majoritatea companiilor oferă o remuneraţie financiară în intervalul 300-400 euro pentru programele de internship şi între 1000 – 1500 euro, dar şi peste 1500 euro pentru joburile dedicate profesioniştilor, cu peste 3 ani experienţă. Pe lângă remuneraţia oferită, companiile au şi o serie de beneficii extra salariale.

Care sunt salariile oferite pentru cele 5000 de oportunități de carieră?

Remuneraţia oferită de companii pentru poziţiile deschise variază în funcţie de nivelul de experienţă, cerinţele jobului şi industria în care activează angajatorul. Pentru poziţiile entry-level cele mai multe companii oferă salarii în intervalul 400-500 euro.

În ceea ce priveşte joburile care se adresează specialiştilor cu nivel mediu de experienţă, majoritatea companiilor oferă salarii în intervalul 500-700 euro, iar pentru poziţiile dedicate candidaţilor cu nivel senior, remuneraţia este cuprinsă între 1000-1500 euro şi peste 1500 euro.

Companiile oferă şi o serie de beneficii non-salariale, pe lângă oferta salarială, iar câteva dintre cele mai neobişnuite astfel de beneficii sunt:

• călătorie într-o destinaţie exotică pentru toţi angajaţii, în măsură în care obiectivele de business sunt îndeplinite peste target;

• Ziua de vineri este ziua masajului;

• Asigurare medicală pentru angajat şi pentru familia lui;

• Reduceri la parteneri: instituţii bancare, ansambluri rezidenţiale, companii de autoturisme;

• Stele pe “Walk of Fame”;

• Discount la cursuri de antreprenoriat pentru copii angajaţilor;

• Discount la teatrul Notara.

54% dintre companiile prezente la eveniment oferă astfel de pachete angajaţilor, pe lângă pachetele salariale. Scopul acestor beneficii suplimentare fiind acela de a menţine un grad ridicat de motivare şi satisfacţie la locul de muncă din partea angajaţilor.

Ediția din octombrie a târgului Angajatori de Top cuprinde 5000 de joburi, oportunităţi de carieră adresate atât profesioniştilor cu nivel mediu si senior de activitate, dar și persoanelor entry-level.

Cei care sunt la început de carieră pot lua în considerare aplicarea la programe de internship și trainee. Din statisticile noastre, la această ediție, studenții şi proaspăt absolvenții care doresc să se implice într-un program de internship pot aplica la peste 450 de poziții. 53% dintre companii ne-au confirmat că au deschise astfel de oportunități de carieră, iar 49% dintre respondenții din partea companiilor au spus ca vor să recruteze între 5-10 interni.