Vine un moment în viața tuturor când întâlnim iubirea potrivită la momentul nepotrivit. Tot acesta este și cazul relațiilor la distanță. Potrivirea este nemaipomenită, atracția este atât de puternică încât sar scântei și pare să vă întelegeți perfect, însă unul dintre voi trebuie să își termine studiile în alt oraș, locul de muncă îl plimbă din loc în loc sau pur și simplu locuiește la depărtare.

Deși mulți ar spune că orice relație la distanță este menită să se sfârșească, există o mulțime de cazuri ale cuplurilor care au reușit să depășească această perioadă și au sfârșit împreună.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să mențineti pasiunea în viață:

Diversificați constant metodele de comunicare

Aflați în era vitezei, suntem adesea tentați să recurgem la cea mai simplă metodă de comunicare, scrisul. Nimeni nu poate nega faptul că este mult mai ușor și rapid să trimitem un mesaj, însă comunicarea constantă de acest fel între parteneri poate îndrepta relația către monotonie.

Soluție: Încercați să găsiți timp pentru a vorbi la telefon. Simplul sunet al vocii partenerului poate da senzația de apropiere, făcând distanța să nu mai pară atât de mare. În plus, puteți încera să comunicați pe skype, facetime și așa mai departe.

Discutați despre așteptările fiecăruia privitor la relație

Unul dintre cele mai importante aspecte în orice relație este reprezentat de valorile, interesele și așteptările comune dintre parteneri. Fără să discutați despre acestea, există riscul de a afla prea târziu faptul că vă doriți lucruri diferite, unul dintre voi fiind, într-un final, rănit.

Soluție: Puneți-vă unul altuia întrebările „Ce așteptări ai de la mine și de la această relație?” și „Crezi că relația noastră poate evolua în mai mult?”. Veți descoperi, astfel, că dacă vă doriți același lucru privitor la relația voastră vă veți simți mult mai apropiați și mai încrezători cu privire la viitorul vostru.

Găsiți timp pentru a vă vizita reciproc

Evident, fiecare dintre voi are pe cap studiile, serviciul sau alte responsabilități care par să vă ocupe tot timpul disponibil. Totuși, veți descoperi cu timpul că, deși o relație este construită pe baza încrederii și a comunicării, acestea nu pot înlocui complet prezența fizică a partenerului și viața voastră sexuală.

Soluție: Deși este posibil să simțiți că timpul nu vă permite să vă bucurați de asemenea escapade, încercați să vă vizitați reciproc ocazional. Dublați-vă volumul de lucru într-o zi pentru a câștiga o zi în plus de weekend. Nu vă gândiți la asta ca la un sacrificiu, ci ca la un beneficiu adus relației voastre și, într-un final, vouă. Un aspect foarte interesant în relațiile la distanță este tensiunea sexuala ce poate lua naștere între parteneri. Deși poate fi greu de suportat, imaginați-vă cât de intensă va fi explozia dintre voi când vă veți întâlni.

Important: Vizitele surpriză pot fi foarte plăcute pentru anumite persoane, însă în anumite cazuri pot fi interpretate precum o încercare de a spiona. Nu luați decizia unei vizite surpriză decât în momentul în care simțiți că vă cunoașteți bine partenerul.

 

Sigur că este important să urmați acești pași principali, însă cel mai important este să fiți pozitivi și să sperați la ce este mai bun, iar restul va veni de la sine. Cu siguranță puteți demonstra că voi sunteți excepția de la regulă.