Fie că locuiești în București sau plănuiești să îl vizitezi, există multe locuri speciale pe care trebuie neapărat să le vezi cât timp ești aici.

Am pregătit în continuare o listă cu cele mai frumoase locuri din București, de la străzi și parcuri la terase și pub-uri.

Strada Xenofon

Puțini știu că Bucureștiul se poate mândri cu o astfel de stradă, fiind de altfel și unica stradă în trepte din Capitală. Având peste 200 de ani, străduța alcătuită din 70 de trepte se află în vecinătatea Parcului Carol I. Pentru că prea puțini observau cât este de deosebită, în 2014 Xenofon a fost pictată în cadrul proiectului Initiative – București la scară, iar acum captează privirile tuturor trecătorilor.

Seneca Anticafe

Seneca este prima anticafenea apărută în România, fiind un loc destinat învățării și relaxării. Acolo nu se plătește consumația, ci timpul. Cu 8 lei pe ora, clienții au acces la cărti, calculatoare, tablete și chiar la o mică bucătărie unde iși pot prepara un ceai când iau o pauza de la lectură. Totuși, fondatorii Seneca Anticafe nu și-ar dori ca vizitatorii să aiba impresia greșită că intră într-o cafenea. Ceea ce își propune anticafeneaua este la polul opus: fondatorii își doresc ca cei care le trec pragul să pună accent pe producție, nu pe consumație, să facă ceva util cu timpul lor petrecut acolo pentru a îl face mai valoros.

Casa Mița Biciclista

Probabil că și tu ai glumit pe seama Miței Biciclista, sau cel puțin ți-ai auzit părinții menționând-o, însă cât de multe știi de fapt despre cine a fost ea și care este povestea ei? Numele ei real a fost Maria Mihaescu și și-a căpătat porecla după ce a fost prima femeie care a pedalat o bicicletă pe Calea Victoriei îmbrăcată în pantaloni, fapt care a declanșat foarte multe discuții în anii 1900. Spre deosebire de restul femeilor, ea făcea baie îmbrăcată în costum sumar și mânca numai la Athenee Palace. A făcut foarte multe „victime” în rândul bărbaților, printre care se numără Octavian Goga, Regele Ferdinand și regele Portugaliei. Dacă aveți ocazia, faceți-i o vizită fostei locuințe a coanei, pe strada Amzei nr. 9, în apropiere de Calea Victoriei.

Pasajul Macca Vilacrosse

Pasajul acesta superb, acoperit de geamuri colorate, a fost construit în 1891, în timpul Epocii Frumoase. Pasajul boem a încurajat la vremea aceea comerțul de stradă deci a fost, practic, primul „mall” din București. În prezent, acesta găzduiește numeroase baruri și restaurante în așteptarea Bucureștenilor dornici de relaxare și a turiștilor curioși.