Este bine cunoscut faptul că România este o țară plină de frumuseți naturale care impresionează orice turist, însă nu mulți știu că, pe lângă peisajele superbe, draga noastră țară ascunde o mulțime de mistere și legende fascinante și înspăimântătoare. Am adunat o parte dintre cele mai interesante povești ale locurilor misterioase din România, despre care puteți afla mai multe în continuarea articolului.

Pădurea Hoia-Baciu

Poate că nu toți românii au auzit povestea padurii Hoia-Baciu, insă aceasta se află în topul celor mai misterioase și înfricoșătoare locuri din toată Europa. Fiind situată în Cluj-Napoca, pădurea a dat naștere numeroaselor discuții, legende și bănuieli privitor la fenomenele paranormale ce s-au petrecut de-a lungul timpului în adâncurile acesteia. Pădurea Hoia-Baciu a început să atragă din ce în ce mai mult atenția cercetătorilor, datoriă fenomenelor extraordinar de stranii relatate de martorii oculari și chiar de fotografii, precum umbre, voci și senzații fizice ciudate și fără explicații.

Balta Vrăjitoarelor

Acest petic de apă de numai un metru și jumătate din apropierea Bucureștiului continuă să îi sperie pe localnici, care susțin că balta nu ar avea fund, orice obiect aruncat acolo fiind pierdut fără urmă pentru totdeauna. Tot localnicii susțin că acolo este locul unde ar fi fost decapitat Vlad Țepeș și că întâmplările stranii au legătură cu spiritul acestuia deranjat. Numele „Balta Vrăjitoarelor” se trage de la faptul că acolo este locul unde vrăjitoarele se strâng pentru a practica ritualuri în noapțile de Sf. Andrei, Sânziene și Sf. Gheorghe.

Cetatea Poenari

Spectaculoasa cetate a fost construită în secolul XII, iar după ce a fost abandonată, a fost recladită de către Vlad Țepeș. Este adevărat că, pentru a putea ajunge la cetate, trebuie parcurs un drum de 1480 de trepte, însă merită cu siguranță făcut un astfel de efort. Cetatea Poenari se află în top 5 cele mai bântuite locuri din întreaga lume. Cetatea a fost sudiată chiar și de către echipa Ghost Hunters International și nu numai. Vânătorii de fantome au descoperit activități paranormale precum sunete misterioase și interferențe inexplicabile cu alte lumi.

Blestemul Spitalului Brâncovenesc

Spitalul Brâncovenesc ascunde o poveste extrem de stranie care face pielea de găină oricărui citiror. În 28 august 1835, Safta Brâncoveanu a semnat un contract pentru construirea unui spital lângă Biserica Brâncovenească din București. Pentru a marca deschiderea spitalului în 1838, Safta Brâncoveanu a comandat o construcție în marmură care a fost mai apoi montat pe partea superioară a fațadei bisericii. Pe lângă alte inscripții, semnul conținea un blestem adresat oricui avea să se atingă de construcție. Blestemul cere Divinității ca cel care va atinge construcția să fie ucis de către neamul său într-o zi de sarbătoare. Ceaușescu a fost cel care a dărâmat Biserica și spitalul în anul 1984. Coincidență sau nu, Ceaușescu a fost împuscat mortal de cei din neamul său chiar în ziua de Crăciun a anului 1989.