Ți se întâmplă vreodată să te întrebi dacă ar fi cazul să te căsătorești, însă nu ești sigur/ă de răspuns? Când vine vorba de căsătorie, unele persoane tind să creadă că există o vârstă potrivită la care ar trebui să faci pasul cel mare, însă există momente când pur și simplu te simți pregătit. Cum îți dai seama când sosește acest moment?

Iată 20 de semne de care trebuie să ții cont.

 1. Te simți bine în pielea ta, nu numai în relație cu partenerul/partenera. Știi că te-ai descurca și fără el, dar preferi să fie lângă tine.
 2. Îți asculți prietenii vorbind despre întâlnirile și aventurile lor și nu ți se face dor de acele vremuri, pur și simplu ești fericit/ă cu relația ta actuală.
 3. Știi ce cauți la un partener. Pe vremuri doar sperai ca o persoană drăguță să te placă, însă acum poți să definești valorile și caracteristicile care contează pentru tine într-un partener. Nu poți prezice viitorul, însă ai idee cam ce fel de persoană ți-ai dori să ai lângă tine peste ani.
 4. Ai și alți prieteni. Dacă partenerul tău îți este și singurul prieten, o ceartă cu el va părea sfârșitul lumii. Ai nevoie și de susținere din exterior.
 5. Înțelegi că nu mai este vorba doar de tine și nu te deranjează. Dacă vrei să funcționeze, trebuie să te adaptezi și la nevoile, gusturile și programul partenerului.
 6. Ai început să observi mai des inelele de logodnă ale oamenilor.
 7. Când te gândești la viitor, partenerul tău e parte din el. Nu este vorba de evenimente specifice, precum nunți și aniversări. Pur și simplu îți imaginezi viitorul și te vezi lângă el/ea.
 8. Vorbești deschis despre bani. Dacă sunteți deschiși când vine vorba de resursele voastre financiare, este un bun semn de încredere.
 9. Ați vorbit despre o eventuală nuntă. Nu stai și speri că va exista o căsătorie, ci chiar ați vorbit deschis despre faptul că vreți să rămâneți împreună pe viață.
 10. Sentimentele vă sunt legate. Când unul este trist, este și celălalt și invers. La fel, vă bucurați împreună.
 11. Ați fost vulnerabili, vorbind despre nesiguranțele voastre. Nu te mai temi că va afla că nu ești perfect/ă.
 12. Te gânfești să îl treci în telefon ca și contact de urgență. Fără supărare părinților, dar dacă ceva s-ar întâmpla, ai vrea ca partenerul să fie acolo în primul rând.
 13. Este primul pe care îl suni când ai o veste bună.
 14. Nu ai dorința de a afla ce fac foștii. Nu e vorba de faptul că nu îți pasă, doar că ești mult mai fericit/ă în prezent.
 15. Nu ții supărarea, cel puțin nu față de partener.
 16. Nu te temi că ar putea să facă ceva greșit când nu ești acolo. Ai încredere în el și nu te temi, doar vrei să fiți împreună mai repede.
 17. Vrei să locuiți împreună. Nu doar pentru că sunteți împreună de ceva timp, ci pentru că vă face plăcere să vă vedeți când vă treziți dimineața și când ajungeți acasă, după muncă.
 18. Ați vorbit despre copii. Chiar dacă nu plănuiți să îi faceți acum, știți ce vrea fiecare și sunteți pe aceeași lungime de undă.
 19. Nu te întrebi ce simte pentru tine. Nu mai e nevoie să faci analize ale mesajelor, ești sigur/ă că amândoi simțiți la fel.
 20. Dacă nu ai putea să ai nunta perfecta, tot te-ai căsători cu el/ea. Ai renunța la invitați și la petrecere doar ca să fii cu partenerul.