Toate lucrurile pe care le-am învățat în această viață le-am învățat prin joacă. Sau așa ar fi trebui să se întample. Când eram mici am fost învățați de către părinți să mergem, să vorbim și să ne legăm șireturile. Toate aceste activități simple le-am învățat într-o manieră amuzantă pentru că altfel, poate le-am fi învățat mai greu sau am fi rămas cu un disconfort permanent atunci când ar fi trebuit să le repetăm.

Adesea, când se vorbește de jocuri cu bani unele persoane, mai ales cele de modă veche sau cele care nu au un orizont foarte larg, arată o repulsie față de subiect.

În totdeauna jocurile au avut o miză. Atunci când vorbim despre un joc trebuie să existe două lucruri foarte importante: un set de reguli în urma căruia să se poată ține un scor, și un premiu. Fie și clasamentul cu cele trei locuri fruntașe reprezintă un premiu – se stabilește o iererhie între jucători iar extrapolând, ierarhia se continuă apoi la nivel de individ.

Jocurile de societate ne învață să comunicăm cu persoanele din jur. Concret, atunci când ne jucăm, trebuie să relaționăm cu ceilalți jucători. Asta ne dezvoltă anumite strategii de comunicare sau moduri în care ne arătăm diverse intenții. Aceste calități nou dobândite pot fi puse apoi în practică și ne ajută atunci când comunicăm cu persoanele din jur.

Jocurile individuale ne ajută să ne descoperim și să ne dezvoltăm abilități ce țin de concentrare sau de atenție. Practic, când ne jocăm singuri ne dezvoltăm creativitatea si comunicăm cu noi înșine.

Există și o a treia categorie, aceea a jocurilor tematice. Jocuri care sunt legat de un anumit domeniu de cunoaștere. Fie că este vorba de istorie, anatomie, gastronomie, jocuri casino sau chiar mecanică sau chimie, jocurile tematice au menirea de a-ți dezvolta sau îmbunătăți cunoștiințele într-un anumit domeniu.

Jocurile cu bani pot fi foarte educative pentru toți cei ce sunt trecuți de varsta adolescenței și, tineri fiind, trebuie să înceapă să se întrețină singur. Fie că vorbim de tineri antreprenori sau de oricare alt tip de afacere, jocurile cu bani reprezintă practic simulări ale activităților zilnice de business. De la gestionarea bugetului, la investiții și managementul riscului, totul poate fi îmbunătățit prin practicarea responsabilă și rațională a jocurilor de cazino. Primle jocuri de noroc apărute au fost cele cu cărți. Apoi au fost create aparatele cu deja celebra manetă argintie ce avea o bilă roșie în capăt.

Astăzi există o varietate mult mai mare de jocuri de noroc ce pot fi găsite cu ușurință atât în cazinouri fizice cât și în cazinouri online. Ruleta, Backjack-ul, Jocul de poker sau Aparatele sloturi, toate îți ofară o experiență diferită. Fiecare dintre aceste jocuri poate fi folosit pentru a-ți dezvolta un alt set de calități și a te facem mai productiv, atent sau responsabil în viața cotidiană și în activitatea ta de business.