Ce este mic, sărat, roșu și cu nisip între degete? Tu, la plajă, bucurându-te de soare după un an întreg de muncă asiduă. Cu toții așteptăm binemeritatele și prețioasele clipe de relaxare, ferite de zgomotul colosului de beton din care vrem să ieșim cât mai repede, de apelurile clienților sau de insistențele șefului.

Cu cât cresc gradele afară, cu atât crește și cheful de distracție. Cu toate astea, este important să nu ne lăsăm duși de val și să neglijăm sănătatea, mai ales în sezonul estival. Astfel, am pregătit pentru voi câteva sfaturi benefice, atât înainte cât și în timpul vacanței.

1.Întărește-ți tonusul muscular și nu uita de alimentația corespunzătoare!

Vara aduce cu ea și urma de regret a iernii în care am amânat mai mereu antrenamentele fizice, în favoarea cozonacilor și a altor bunătăți specifice sezonului. Așa că e timpul să pui osul la treabă pentru a obține aspectul mult visat. Cu pași mici, încearcă să renunți ușor-ușor la vechile obiceiuri nesănătoase: alege scările în loc de lift, un măr în loc de batonul de ciocolată și o plimbare în detrimentul unei țigări. Poți încerca de asemenea să îți faci un program zilnic de exerciții: acesta nu trebuie neaparat să fie foarte amplu și greu, ci mai degrabă privește-l ca pe ceva relaxant cu care să îți începi ziua sănătos și armonios.

2.Evită grăsimile și băuturile alcoolice în exces.

Este recomandat să includem în alimentația din timpul verii multe fructe și legume, pentru un plus de vitamine dar și pentru întărirea sistemului imunitar. Așadar, poți consuma o varietate de fructe de sezon, precum: cireșe, pepene roșu sau galben, căpșuni, piersici, zmeură, coacăze, mere. Nici la capitolul legume nu stăm prost, întrucât în lunile toride, accesul la dovlecei, fasole verde, cartofi, castraveți, vinete, porumb, varză și multe alte verdețuri este la discreție. Se spune că la fiecare pahar de vin băut este bine să consumi un pahar cu apă pentru a te menține hidratat – așa că dacă simți nevoia unei băuturi alcoolice este important să compensezi cu H2O.

3.Ține-ți sub control nivelul de stres.

Pe parcursul anului vei fi acumulat deja destul, așa că e timpul să iei o pauză de la activitățile ce te solicită prea mult. Respiră, gândește-te că oricât de mare ar fi problema nu e un capăt de lume și concentrează-te pe bunăstarea ta. Ia-ți măcar 30 de minute pentru tine în fiecare zi și dedică-le lucrurilor ce îți aduc fericire: fă o plimbare în parc, citește o carte bună, ascultă melodiile favorite  și ține-ți mintea ocupată doar cu gânduri pozitive. Ești în vacanță!

4.Înainte de a alege destinația ideală, fă niște cercetări!

Nu vrei să te trezești pe ultima sută de metri cu senzația aceea de “Am uitat ceva!”. Fă din timp pregătirile pentru vacanță. Caută un hotel/pensiune cu mic dejun inclus, pentru că este important să ai posibilitatea de a mânca prima masă acolo. Ia cu tine un cablu USB în caz de orice, în ziua de azi telefonul este indispensabil. Fă copii xerox ale datelor personale și de călătorie, scanează-le și trimite-ți-le pe mail, ca să eviți surprizele neplăcute.

5.Folosește crema de soare!

Știm că pare ceva de care nu ai cum să uiți, dar totodată, multe persoane neglijează sănătatea pielii. Soarele este puternic în căldura toridă a verii, iar pielea noastră nu îi poate face față de una singură, așa că e nevoie de puțin sprijin din exterior. Când ieși din casă nu uita să folosești o cremă cu SPF mare pentru față și mâini, deoarece sunt zonele principal expuse la soare.

Acestea fiind spuse, înarmează-te cu o sticlă de apă, chef de distracție și relaxează-te în voie. Singura ta grijă ar trebui să fie soarele!