Ne este foarte clar faptul că nu ne putem alege rudele, însă există posibilitatea de a alege ce relație avem cu acestea pe parcursul vieții. Se pare că tipul relației pe care o avem cu familia spune câte ceva despre noi și despre relațiile pe care le formăm în afara familiei, așa că noi ți-am pregătit un articol care te va ajuta să înțelegi în ce fel te afectează familia ta.

Ai o familie foarte unită

Faci parte dintr-o familie extrem de apropiată? Ești o persoană norocoasă, la fel și persoanele cu care ieși la întâlniri. Femeile care au o relație foarte bună cu familiile lor tind să aibă o imagine foarte clară asupra a ceea ce e important cu adevărat în viață. Caută relații cu sens și pe termen lung. Dacă ai o relație strânsă cu familia ta, este foarte posibil să ai mai multă încredere în tine și să fii o persoană mai fericită.

Ești independent

Cât de dependenta ești de familia ta? Este foarte posibil ca nivelul de independență pe care îl ai față de rudele tale să se reflecte și în relațiile cu alte persoane. Părinții tăi încă te întrețin? Probabil vei căuta un bărbat care să facă același lucru. Părinții tăi iau decizii pentru tine? Vei căuta un bărbat care să fie lider în relația voastră.

În aceeași manieră, dacă ești complet independentă de familia ta și ai tendința de a evita să le ceri ajutorul, probabil vei căuta această independență și în relația ta.

Ești singur la părinți

Dacă toată atenția părinților tăi a fost îndreptată către tine când erai copil, s-ar putea să fii în căutarea unei relații în cadrul căreia să poți fii tu în rolul principal. Nu vei tolera să fii ignorat, pentru că ar fi suficient să întorci spatele relației. Cei care te curtează ar trebui să facă tot ce este posibil ca tu să te simți important.

Ești fratele/sora mai mare

Frații mai mari sunt crescuți ca să fie lideri, fapt care de obicei nu se schimbă nici după ce părăsesc cuibul. Dacă ești frate sau soră mai mare, probabil ești obișnuit să fii liderul grupului sau să organizezi evenimente la muncă. Ești în căutarea unei relații în care poți lua tu deciziile importante. În plus, frații mai mari nu sunt ușor de mulțumit.

Ești fratele/sora mai mic/mică

Frații mai mici sunt bebelușii familiei. Toată lumea are grijă de ei din momentul în care apar pe lume, rar sunt obligați să facă lucruri dacă nu își doresc și, de cele mai multe ori, obțin ceea ce vor. Din aceste motive sunt persoane mai dificile. Pe cealaltă parte, frații mai mici sunt mai ușor de impresionat.

Ai o relație strânsă cu tatăl tău

Dacă o femeie are o relație strânsă cu tatăl ei, probabil va fi mai pretențioasă în alegerea unui bărbat. Nu va aduce acasă pe cineva pe care tatăl ei nu l-ar plăcea și s-ar putea să întrerupă relația cu cineva când tatăl ei nu este de acord cu acea persoană.